Winkels & kantoren PBC gebouw Hoendiep

Plaats
opdrachtgeverTCN SIG Beheer, Groningen
Jaar ontwerp2004
Jaar realisatie2005

Het voormalige gebouw van de Provinciale Bibliotheek Centrale ligt aan de rand van het bedrijventerrein Hoendiep te Groningen en de meubelboulevard Hoendiep. Om deze boulevard te versterken, is dit gebouw herbestemd voor de perifere detailhandel.
Het van oorsprong redelijk zwaar en gesloten gebouw is hiervoor op begane grond en eerste verdieping opengebroken om een lichte etalage naar de straat te vormen. De tweede verdieping is bedoeld als kantoor en heeft een eigen entree gekregen aan de kopzijde van het gebouw.
Daar het gebouw bouwfysisch en bouwtechnisch goed was, is door middel van een open gevelbekleding in de vorm van kleurige aluminium u-profielen een nieuwe verschijningsvorm gemaakt.
Met minimale middelen is een geheel andere uitstraling aan het gebouw gegeven, een eigentijdse aandachtspunt op de meubelboulevard.