Centrumgebouw Hart van Opwierde

PlaatsAppingedam
opdrachtgeverMarenland
Jaar ontwerp2007
Jaar realisatie2011

Hart van Opwierde is een totaal herstructurerings-plan voor de naoorlogse wijk Opwierde in Appingedam. Door HKB is hiervoor een steden-bouwkundig ontwerp gemaakt. In dat plan is een n(stadsbalkon). ieuw centrumgebouw voorzien als schakel tussen het park aan de noordzijde en de vijver aan de zuidzijde.

Het bouwplan omvat een basement aansluitend aan het maaiveld met daarin ruimten voor supermarkt, detailhandel en dienstverlening. Daarop zijn 4 bouwvolumes met appartementen gesitueerd rondom een “groene “ binnenruimte. De losse woonblokken zijn onderling met elkaar verbonden door een doorlopend dak. De binnenruimte is op diverse manieren zowel functioneel als ruimtelijk verbonden met het openbaar gebied van het park (entree erker) en de vijver